Besparen op gas: wat kan je doen? - Parya B.V.
Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Nicole - Woensdag 14 December 2022

   4 Tips om te besparen op gasverbruik

   Het is geen geheim dat stroom goedkoper is dan gas. In 2022 betaal je ongeveer 3 euro per kubieke meter gas en 0,80 euro per kWh stroom. Maar wacht even, dit betekent niet dat je overal elektriciteit moet gebruiken. In deze post geven wij jou 4 tips!

   Inhoud

   1. Is een kachel beter dan de verwarming? 
   2. Bespaar op gas door de thermostaat iets lager te zetten.
   3. Je kleding laten drogen op de zuinigste manier.
   4. Inductie of gas?

   gas besparen

   1. Is een kachel beter dan de verwarming? 

   Het is verstandig om een kachel niet te gebruiken als hoofdverwarming van je huis, dat zou er namelijk voor zorgen dat je energieverbruik even duur is als het gasverbruik. Je kan dus geld besparen, als de kachel goed gebruikt wordt. Dus: Houd het niet aan voor een te lange periode en gebruik het voor kleinere ruimtes zoals naast je bed of naast je bureau terwijl je werkt.

   2. Bespaar op gas door de thermostaat iets lager te zetten.

   Met het afstellen van je cv-installatie valt veel te winnen. De meeste cv-ketels staan standaard op 80 graden celcius, maar ze werken efficiënter op 60 graden celcius. Deze snelle besparing scheelt veel gas en drukt dus op de kosten.

   3. Je kleding laten drogen op de zuinigste manier.

   Droog jouw kleding voor 10 minuten op de hoogste stand in de droger en daarna hang je de kleding in je badkamer of washok (mits er goede ventilatie is). Dit zou ook kunnen in bijvoorbeeld een logeerkamer waar het raam open kan. We adviseren je om dit niet te doen in een kamer waar je vaak bent i.v.m. schimmel. Met deze tip kan je tot €65 per jaar besparen!

   4. Inductie of gas?

   Een inductiekookplaat is zeker veel sneller dan koken op gas. Daardoor is dit goedkoper, maar ook zuiniger doordat de bodem van de pan alleen verhit wordt en er dus minder energie verloren gaat. 

   Met deze tips bespaar je honderden euro's per jaar. Dus… elektrisch verwarmen kan zeker zuinig en duurzaam zijn, vertel: voor welke optie kies jij?

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Trustpilot
   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »